Dewarre
Herentals - Waterdichtingswerken

Specialist in waterdichtingswerken, kelderdichting, oplossen van vochtproblemen, injecteren tegen opstijgend vocht & betoninjectie in Herentals, Olen, Westerlo, Heist-op-den-Berg, Geel, Mol.

Maalderijstraat 23
2200 Morkhoven (Herentals)

014 48 02 15
     

Waterdichtingswerken, kelderdichting, betoninjectie, oplossen van vochtproblemen, injecteren tegen opstijgend vocht in Herentals, Olen, Westerlo, Heist-op-den-Berg, Geel en Mol.

Dewarre in Morkhoven (Herentals) is de specialist in het oplossen van vochtproblemen, kelderdichting en waterdichtingswerken in de regio Herentals, Olen, Westerlo en Heist-op-den-Berg.

Als je met vochtproblemen te kampen krijgt, laat het dan een troost zijn dat je lang niet de enige bent. Een klein detail of een fout in de constructie kan al voor heel wat ellende zorgen.

 

Het oplossen van een vochtprobleem begint met een juiste diagnose. Als je eenmaal de oorzaak kent, komt het er op aan die weg te werken.

 

Ruwweg zijn er vier soorten vochtproblemen: opstijgend vocht, doorslaand vocht, lekken en als laatste vocht door condensatie.

 

Dewarre is vooral gespecialiseerd in kelderdichting, Injecteren tegen opstijgend vocht, injecteren met PU harsen in betonnen constructies en waterdicht maken van gevels.

Heeft u dus een probleem met vocht in uw huis of kelder en zoekt u een specialist in het oplossen van vochtproblemen regio Herentals, Olen, Westerlo en Heist-op-den-Berg, aarzel dan niet: Dewarre in Herentals is uw specialist! Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een gratis prijsofferte.

Kelderdichting

Een kelder is een fantastische extra ruimte in de woning zolang ze droog is.  Anders is het een nachtmerrie die immers nadelig voor de rest van de woning.

 

Het droog maken van een kelder ziet er meestal als volgt uit.  Alles verwijderen tot op de gezonde of oorspronkelijke ondergrond.  De voegen eventueel repareren, alle lekken vakkundig dichten met snelcement.  De muren moeten meestal behandelt worden tegen aanwezige zouten, zodat deze niet meer kunnen kristalliseren en de bezetting losduwen.  Er wordt een sper-, schraap-, of aanbrandingslaag aangebracht.  Vervolgens wordt er een dikke laag waterdichte cementering aangebracht van 1 à 1,5 cm.  In sommige gevallen kan er geopteerd worden om een dunne laag systeem te gebruiken.

 

Injecteren tegen opstijgend vocht

Metselwerk dat in contact staat met de bodem, is onderhevig aan opstijgend vocht. 

Bij gebouwen ouder dan 35 à 45 jaar is deze vochtkering niet aanwezig of is de vochtkering verstorven.

Indien er opstijgend vocht is bij nieuwe gebouwen heeft men waarschijnlijk te maken met een fout in de bouwconstructie.Bij het injecteren plaatsen we eigenlijk een chemische vochtkering.

Doorslaand vocht

Onder doorslaand vocht verstaan we dat het vocht van buiten via de muren naar binnen geraakt.  Dit kan verschillend oorzaken hebben.   Als de muur niet meer waterdicht is kan de regen naar binnen sijpelen.  De muur dient dan behandelt te worden met een hydrofuge.

Hydrofuge

Hydrofuge

Injecteren met PU harsen

Bij scheuren, barsten en lekken in betonnen constructies of in een vloerplaat kan men injecteren met polyurethaan harsen.  Deze harsen zullen in contact met water reageren tot een flexibel schuim dat elke barst dicht.  Afhankelijk van de grootte van de barst worden er verschillende soorten harsen gebruikt.

Dewarre, ook specialist gevelreiniging.

LinkTeaser

Dewarre in Herentals is ook specialist in gevelreiniging, betonreparatie en het waterdicht maken van gevels.
Tonen

Bereken route